Daily Archives: 6 Травень 2018

Зустріч випусників

Timpul este o valoare de sentiment

Timpul este o valoare de sentiment, pentru unii trece prea repede, pentru alţii prea incet. Iar amintirea este o creaţie continuă,ea este icoana timpului pierdut. Fiecare din noi avem in suflet un colţişor destinat amintirilor, în special dulcilor amintiri legate de şcoală. Acel loc unde ne-am petrecut cei mai frumoşi ani din viaţa. Lumea este într-o permanentă schimbare,nu sîntem cei care am fost ieri,şi mîine nu vom fi cei care sîntem astăzi. Şi numai şcoala este locul unde ne vom întoarce cu drag de fiecare dată cînd vom avea ocazia…Pentru a răsfoi din nou acele clipe petrecute alături de colegi si profesori.

A devenit o tradiţie ca în fiece primavara, СIE Mamorniţa Vama să-şi îmbrace haina de sărbătoare şi ca o măicuţă albită de ani să-şi aştepte în prag feciorii şi fiicele demult plecaţi în lumea mare.

Anul acesta s-au adunat absolvenţii ai promoţiilor 1978, 1988, 1998, 2008, care s-au  realizat deacum în viaţă, au  absolvit diferite instituţii de învăţîmânt, devenind  specialişti  calificaţi în diverse domenii, buni  şi harnici gospodari.

Ca la o lecţie deschisă bine pregătită, la microfon  au ieşit  actualii  elevi ai şcolii pentru a saluta dragii oaspeţi. Cuvinte de salut a avut directorul şcolii, Dragoş Olinic.  Apoi începe depănarea firului amintirilor foştilor profesori, diriginţi de clasă ai absolvenţi: Elena Coneac:Viorica Ilcu,  Svetlana Oliinic;Maria Ghembluc.

Cuprinşi de farmecul cântecului şi poeziei, absolvenţii de ieri îi  priveau cu mândrie pe cei de azi.  Absolvenţii Cioropita Rodica;Soprovici Domnica;Gajuc Ion; Olinic Cristi, Olinic Costantin; Toderean Marcela le-au mulţumit din suflet  profesorilor şi le-au dorit viitorilor absolvenţi succese şi i-au încredinţat într-un viitor luminos.

Albumul amintirilor a fost răsfoit pagină după pagină, unele vesele, altele triste, deoarece nu toţi din acei care trebuiau să fie prezenţi păşesc prin această lume şi în memoria lor s-a ţinut un minut de reculegere.  Iar nouă,  martorilor evenimentului, nu ne rămâne decât să fixăm cumva acest moment al amintirilor, pentru a fi transmis ca o ştafetă a viitoarelor întâlniri:  peste 10, 20, 30  40  ani.

Anul acesta prin hotărârea profesorilor şi absolvenţilor a fost pus începutul unei alei.  Aleia absolvenţilor începe chear  de la poarta şcolii, cu o placă comemorativă, cu arbuştii decorativi sădiţi chear de absolvenţii promoţiilor 10, 20, 30, 40.

Putem  fi mândri cu absolvenţii noştri.

IMG-7a654a6244ad99cb9f633eca0e209b35-VIMG-a546f616001dc931ca4660bc5c662b00-V